Maak kennis met onze kok: Tjitze van der Dam

Maak kennis met onze kok: Tjitze van der Dam

Elk jaar willen wij “onze” gezinnen verrassen met een toegankelijk, maar toch luxe kerstmenu. Hiervoor werken we elk jaar weer samen met een professionele kok die een heerlijk driegangen kerstdiner samenstelt. Ook dit jaar weer hebben wij een hele leuke samenwerking met zo’n topkok. Meet Tjitze: 

Als zoon en kleinzoon van een bakker zit de liefde voor goed eten er bij Tjitze al vroeg in. Hij groeit op in het Friese dorpje Jubbega, maar om zijn vakkennis te verbreden verlaat hij zijn warme nest in Friesland. Tjitze vertrekt naar de Randstad, waar hij aan de slag gaat als souschef van Menno Post, bij het met 2 Michelin sterren bekroonde restaurant, Ron Blaauw. Hierna loopt zijn carrière-pad van het, met 1 Michelinster bekroonde De Vrienden van Jacob, naar het zelfstandig leiden van een keukenteam als executive chef bij het INK hotel in Amsterdam, QO Amsterdam en het befaamde Waldorf Astoria Amsterdam.  

Als jonge chef blijft hij niet onopgemerkt. Tjitze wordt door vele belangrijke vakbladen erkend als culinair talent van de toekomst en hij heeft daarvoor diverse onderscheidingen ontvangen, waaronder de Saisonnier’s Persprijs en de Cooking Rookie Award. Hij organiseert grootse culinaire evenementen om mensen met elkaar te verbinden. Hierbij heeft hij ook al laten zien dat maatschappelijke betrokkenheid hem niet vreemd is. Zo heeft hij meermaals 24 sterrenchefs bijeengebracht om 24 uur lang gezamenlijk te koken voor het goede doel genaamd 24H Chefs.  

Zijn liefde voor de Nederlandse keuken vind je terug in zijn kookboek “Hollandse Klassiekers Anno Nu”. Out of the box, enthousiast en energiek zijn woorden die Tjitze omschrijven. 

De afgelopen tijd heeft ook Tjitze de gevolgen van de Corona crisis ondervonden, maar hij heeft niet stil gezeten. Tijdens de sluiting van de horeca was hij als private chef te boeken. Inmiddels is er gelukkig weer genoeg te doen in de horeca. Tjitze zal september dit jaar koken bij Wijnmakers en Chefs, waar hij voor de gelegenheid weer een topteam zal vormen met eerdergenoemde chef Menno Post.  

Tjitze is een gewild kok en heeft het mega druk. Daarom voelen wij ons vereerd dat hij dit jaar voor onze stichting tijd weet te maken en een heerlijk menu heeft samengesteld. Ook zal hij binnenkort de kookvideo’s opnemen, waardoor de ontvangers van onze pakketten ook in beeld en geluid mee kunnen koken met onze chef! 

Vind je het leuk meer over Tjitze te weten, bekijk dan zijn website.

Ook het volgen van zijn Instagram account kunnen we van harte aanraden, vooral de kook- en bakvideo’s met zijn dochtertje zijn om van te smullen!

Reactie plaatsen

Neem contact op met deze locatie