Locatie Den Haag

Locatiemanager Den Haag

Hallo!


Welkom op de pagina van Rocking Up X-Mas, locatie Den Haag. Wat fijn dat we je interesse hebben gewekt!


Mijn naam is Larissa Schonewille, getrouwd en de moeder van vier geweldige kinderen. Na mijn studie rechten ben ik vanuit het Noorden naar de randstad vertrokken om daar als kandidaat-notaris te gaan werken.  Door mijn werk en ook in mijn directe omgeving heb ik gezien hoe lastig het voor sommige gezinnen is om rond te komen. Het is dan zo moeilijk om er dan ook nog wat gezelligs van te maken. 


Hoe fijn is het om deze gezinnen, die afhankelijk zijn van de voedselbank, te laten zien dat er ook  mensen zijn die aan hun denken. En hoe bijzonder dat we als Hagenezen of Hagenaars dit kunnen doen voor onze mede Hagenezen of Hagenaars!


Vorig jaar werd ik benaderd om als co locatiemanager voor de locatie Den Haag aan de slag te gaan. 50 gezinnen hebben toen een pakket gekregen. De reacties van de gezinnen waren geweldig. Ik werd alleen maar enthousiaster. Ons initiatief werkt! Dit jaar ga ik als locatie manager samen met Mafalda Wiechec als co locatiemanager, aan de slag en gaan wij 100 gezinnen verrassen met een luxe kerstpakket. 


Wil je mij helpen om 100 gezinnen een fijne Kerst te bezorgen? Meld je aan als vrijwilliger! Heb je minder tijd maar wil je wel gezinnen uit Den Haag helpen? Met jouw donatie kunnen we zoveel moois doen! 


Geluk is het enige wat zich verdubbeld als je het deelt.

Co-locatiemanager Den Haag

My name is Mafalda Wiechec, born and raised in Lisbon, Portugal. Over 10 years ago I crossed paths with the man of my dreams, and he felt the same way! (What a lucky girl I am). Needless to say that I moved to The Hague relatively quickly. I started a whole new chapter. One that I was very excited about. I became a mother of two and focused on my family. 


Few years later, I found myself looking for something more, and when I learned about Rocking Up Xmas I got chills down my spine. This is exactly it! This is what I can do, and this is what I can give back to The Netherlands, to The Hague! This is the next chapter in my life, and once again I'm very excited about it!


Please help me and Larissa Schonewille to turn this Christmas into a magical one, into a unforgettable one, into a memory that will shine in all these families life books. And maybe, just maybe they will get a chance to feel excited about this Christmas too.

Waar wil je ons mee helpen?

Ik meld me aan als vrijwilliger

  • We horen graag wie je bent.
  • Handig zodat we kunnen reageren.
  • Voor als we snel willen schakelen of checken of je onze mail hebt gehad ;-)
  • Wil je nog iets toevoegen? Bijvoorbeeld dat je je met iemand anders aanmeld.

Ik doneer geld voor deze locatie!

Een luxe 3-gangen kerstmenu kost ongeveer € 50,- per gezin. Maar we zijn met alle bedragen blij dus je kunt zelf een bedrag invullen.

Direct contact met deze locatie?

Voedselbuddies Den Haag

Onze locatie Den Haag is nu niet in kerstsfeer.. de voedselbank is noodgedwongen gesloten en dat betekent dat er 1.600 gezinnen in Den Haag die afhankelijk zijn van het wekelijkse pakket producten van de voedselbank in de problemen zitten. 


Een deel van de gezinnen, ouderen en zieken kunnen terugvallen op familie en vrienden maar een groot deel van deze mensen niet. Een van de 19 uitdeelpunten van de voedselbank in Den Haag is wel open het uitdeelpunt Moerwijk. Zij helpen 150 gezinnen die normaliter een voedselpakket van hen ontvangt. 


Wat doen wij, wij van Rocking Up X-Mas Den Haag zijn door de ambulante zorg gevraagd om te helpen. En waar mogelijk doen we dat! We zijn op zoek naar mensen die een gezin of alleenstaande (zieke of oudere) wil adopteren. Voedselbuddies die wekelijks een tas boodschappen ter waarde van ongeveer € 20- € 25, naar zijn of haar gezin/alleenstaande wil brengen zolang de voedselbank dicht is.  Wij matchen de voedselbuddies met deze gezinnen/alleenstaanden en zorgen dat er wekelijks een boodschappenlijst bij de voedselbuddies digitaal wordt bezorgd.


Maar er zijn nu toch ook voedselbonnen ter waarde van € 15,-  waarmee deze gezinnen/alleenstaanden worden ondersteund? Dat klopt maar er is ook van sprake van “voedselboninflatie” veel basisproducten of afgeprijsde producten zijn er niet meer dus kan men (nog) minder kopen dan normaal. Daarnaast zijn er ook veel mensen afhankelijk van een mantelzorger die een pakket met etenswaren kwam brengen. Door het coronavirus lukt het veel mantelzorgers niet meer om langs te komen met een voedselpakket, laat staan met het kopen daarvan. 


Wil je helpen en zou je tijdelijk voedselbuddy willen zijn voor een gezin of alleenstaande in nood meld je aan! Dit kan via de website of via ons emailadres denhaag@rockingupxmas.nl. Wij gaan jou dan aan een gezin of een alleenstaande koppelen.

Wil je helpen maar kun je zelf geen boodschappen kopen en bezorgen? Dan kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om het uitdeelpunt Moerwijk financieel te steunen zodat zij de mogelijkheid houden om voedsel te kopen voor hun gezinnen. We verwijzen je dan graag naar hun website: www.voedselbankmoerwijk.nl 

arrow_drop_up arrow_drop_down