Veel gestelde vragen

FAQ

Kan ik mijzelf of een goede vriend opgeven voor jullie aktie?

Nee dat kan helaas niet. Gezinnen/huishoudens kunnen alleen door instanties worden opgegeven.

Bij wie zou ik mij of een goede vriend kunnen opgeven?

Wij werken met verschillende instanties. Bijvoorbeeld met de Voedselbank, Centrum Jeugd en Gezin en kledingbanken. Je kunt bij sociale organisaties bij jou in de buurt vragen of zij jou of een goede vriend kunnen opgeven. Het moet wel gaan om organisaties die hun werkgebied hebben waar wij als stichting actief zijn.

Ik woon in een plaats waar jullie stichting geen locatie heeft, kan ik dan een pakket ophalen bij de locatie?

Nee, de pakketten die wij bezorgen gaan naar gezinnen/huishoudens die door professionele partijen zijn opgegeven. De bezorging gaat via de stichting. Het is dus niet mogelijk om pakketten op te halen.

Bij mij in de stad is nog geen locatie. Kan ik zelf een locatie oprichten?

Ja dat kan. Als we met elkaar een klik hebben zul je een jaar met een bestaande locatie meelopen. Als dat van beide kanten goed bevalt kun je een eigen locatie starten.

Zijn jullie nog op zoek naar vrijwilligers?

Altijd! Op de website staan vacatures voor de landelijke organisatie. Maar ook de locaties zelf zijn vaak op zoek naar vrijwilligers. Als je op de locatiepagina kijkt zie je hoe je met de desbetreffende locatiemanager in contact kunt komen.

Kan ik aan jullie schenken?

Zeker. Wij zijn een zogenaamde ANBI stichting. Dit betekent dat wij geen schenkbelasting betalen over hetgeen door jou wordt gedoneerd. Elke euro kan dus aan het goede doel worden besteed.
https://rockingupxmas.nl/doneren/

Kan ik mijn schenking aftrekken van de inkomsten belasting?

In kunt in bepaalde gevallen je schenking aftrekken van de inkomstenbelasting. Voor gewone giften gelden een drempel en een maximum. Het bedrag boven de drempel mag je aftrekken. Maar niet meer dan het maximumbedrag.

Het drempelbedrag en het maximumbedrag hangen af van uw drempelinkomen. Het drempelbedrag is 1% van uw drempelinkomen, maar minimaal € 60. Wat je meer hebt gegeven, mag je aftrekken. Tot een maximumbedrag van 10% van je drempelinkomen.

Periodieke giften zijn wel volledig aftrekbaar van de inkomstenbelasting.